Woning Marijkelaan tijdelijk gesloten na vondst drugs

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een woning aan de Marijkelaan in Berg aan de Maas is op maandag 4 maart 2024 tijdelijk gesloten. De sluiting is het gevolg van de vondst van verdovende middelen in de woning. Dit gebeurde op last van burgemeester Leurs.

Drie maanden gesloten

De woning wordt voor een periode van drie maanden gesloten. Gedurende deze tijd is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit.

Burgemeester Leurs benadrukte dat de prioriteit van de gemeente bij het waarborgen van de veiligheid van de burgers ligt. Ze gaf aan dat ze, samen met partners zoals de politie, vastberaden blijft om dit te handhaven.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Leurs heeft al meerdere keren gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en huissluitingen.

Oproep aan inwoners

Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Stein en de politie proberen dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Hierbij is de hulp van inwoners van groot belang. De gemeente roept inwoners op om drugsoverlast te melden.